O nama

Ana Kraš d.o.o.

Proizašla iz mojih djetinjih snova, naša mala domaća tvrtka Ana Kraš d.o.o. postoji od 2006. godine. S ciljem – kreiranja odjeće koja će prije svega biti ugodna, udobna i dovoljno podatna za nesmetano kretanje. Pritom taj naš temeljni omotač koji, ma koliko šutjeli o tome – odaje prvi dojam o našoj osobi, nastoji sakriti štogod je potrebno ili istaknuti ono najbolje na figuri svake žene. Materijalizirati maštu, a zadovoljiti funkcionalne potrebe uvijek jedinstvene žene, za mene je potpuna sreća.

Od studentskih dana „studiram“ žensko tijelo. Njegovu nježnost i snagu, okruglost ili vitkost i sva ona čarobna među-stanja. Ono ne smije robovati modi, odjeći, već se u osjećati takoo doobro u svojoj drugoj koži! Dugogodišnje iskustvo šivanja po mjeri, pomoglo mi je detaljno istražiti žensku figuru, njezine zakonitosti, načine kretanja i čitavu lepezu želja. Draga mi je to i dragocjena dopuna dizajnerskog posla, pa kreiram više malih kolekcija četiri puta na godinu.

Iz naše radionice izlazi dijelom skulpturalna, no ponajviše ženstvena odjeća. Kreiram za stvarnu ženu, odjevne predmete koji će joj poput jedara pomoći pri glatkom krstarenju kroz obvezama, druženjima i zabavom pretrpane dane. Podržavajuća i lijepa u svim našim svakodnevnim ulogama, snatrenjima i kreativnostima – dobra haljina nema cijenu. A naše su cijene doista ugodne, pravi omjer uloženog truda i zadovoljstva koje će haljina ili kaputić ispuniti.

Priču bi ovu bilo nemoguće materijalizirati bez predivnog plemena vrijednih žena koje u našoj manufakturi marljivo upliću niti svake faze izrade odjeće. Gotove proizvode njihovih ruku plasiramo u trgovine diljem Hrvatske, gdje ih prepoznaju i odabiru.

Promatram mijene – društva, tržišta, ljudi, mojega grada, prirode kroz koju šećem, ali i vlastite promjene, iskustvo vlastitog poslovanja. Ubirući uvijek nove plodove iz istog mora spoznaje, još jednom se odlučujem za novo istraživanje. Napokon se odričem kompromisa! Ionako je uspješno ugađanje svima nemoguća misija.;) Ponovno krećem u kreiranje odjeće za djecu i muškarce, jer oni i dalje vole tu moju igru.

AK priči nema kraja…

Već uvijek novi počeci, raskrižja, nove velike odluke. No, konstantna je – zabava, ugoda, fluidni pokret, mekoća i razigranost. Održivost i ekologija. Otkačenost koja donosi pomak, spremnost za ples, svakome platno za kreiranje vlastitog stila, za prigode od sportskih do posebno svečanih. Sve počinje i završava trenutkom u kojem se svijet mojih ideja dotakne sa snovima onih nose moju, našu odjeću.

Odaberite nešto za sebe. 

Ana Kraš

Optujska ulica 58, 42000, Varaždin

Pin It on Pinterest