Protekle smo subote mini revijom svojih kreacija obilježili 15. godišnjicu osnutka tvrtke Ana Kraš Design.

Zanimljiv interijer varaždinskog Julijanovog dvorišta postao je modna pista za predivne modne komade iz čak 3 ovogodišnje kolekcije Ane Kraš – AK Basic, AK Retro i AK Black. Na pisti, ali i kao glazbena pratnja, nastupila varaždinska pjevačica Anita Huđek.

Uz zahvalu za dugogodišnju potporu i brojne čestitke, Ana je istakla kako je unatoč izazovima u protekloj godini sretna i zadovoljna napretkom. Neizmjerno je zadovoljna i činjenicom da radi sa super ljudima, te se uvijek veseli novim poslovnim, ali i kreativnim pothvatima.

Kako je sve počelo?

– Sve je počelo kada sam imala 13 godina i odlučila postati dizajner. Sa 17 sam počela šivati, a tijekom fakulteta sam se bavila modnim revijama i kostimografijom. Nakon diplome iz višeg modnog dizajna otvorila sam obrt Studio za dizajn AK. Obrt je 2018. godine postao Ana Kraš d.o.o.  – istakla je Ana kojoj se, kako priznaje, novi modeli stalno vrte po glavi.

U ovih 15 godina prošli smo svašta, malo smo bili gore, malo dolje, ali upornost i užitak u radu su oduvijek bili veliki motivatori. Važno mi je biti bolja danas nego jučer, pa mi je to glavni pokretač u životu – kaže Ana.

Kolekcije namijenjene svim ženama

– U svakoj kolekciji radim “ziher” najčešće crne modele, ali si ponekad dopustim i eksperimente, pa na haljine npr. ubacim uzorak s mrtvačkim glavama. Naime, moje su kolekcije namijenjene ženi koja nije rock zvijezda nego mama, učiteljica, djelatnica, novinarka, odvjetnica, administratorica, ekologinja, kuharica itd… Ona voli životnje, prirodu, jesti i uživati u životu. Cilj nam je da se u našoj odjeći osjeća ugodno i da je ne sputava. Da odjeća radi za nju, pošto u njoj najčešće provodi cijeli dan – istakla je i dodala kako joj je izuzetno važno kontinuirano istraživanje u kreativnom radu.

Posao koji ne stvara ništa osim novca, slab je posao.

Inače, Ana Kraš Design godišnje proizvede i do 15 tisuća modnih komada koje možete kupiti u Kukuljevićevoj 7 u Varaždinu. AK odjeća dostupna je i u 20-ak butika u Hrvatskoj te na www.anakras.hr. Komadi s održane revije iz kolekcije Zima 2021/2022 bit će dostupni u slobodnoj prodaji krajem rujna ove godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest