" /> Proslavili smo 15. rođendan! - Ana Kraš d.o.o.

Protekle smo subote mini revijom svojih kreacija obilježili 15. godišnjicu osnutka tvrtke Ana Kraš Design.

Zanimljiv interijer varaždinskog Julijanovog dvorišta postao je modna pista za predivne modne komade iz čak 3 ovogodišnje kolekcije Ane Kraš – AK Basic, AK Retro i AK Black. Na pisti, ali i kao glazbena pratnja, nastupila varaždinska pjevačica Anita Huđek.

Uz zahvalu za dugogodišnju potporu i brojne čestitke, Ana je istakla kako je unatoč izazovima u protekloj godini sretna i zadovoljna napretkom. Neizmjerno je zadovoljna i činjenicom da radi sa super ljudima, te se uvijek veseli novim poslovnim, ali i kreativnim pothvatima.

Kako je sve počelo?

– Sve je počelo kada sam imala 13 godina i odlučila postati dizajner. Sa 17 sam počela šivati, a tijekom fakulteta sam se bavila modnim revijama i kostimografijom. Nakon diplome iz višeg modnog dizajna otvorila sam obrt Studio za dizajn AK. Obrt je 2018. godine postao Ana Kraš d.o.o.  – istakla je Ana kojoj se, kako priznaje, novi modeli stalno vrte po glavi.

U ovih 15 godina prošli smo svašta, malo smo bili gore, malo dolje, ali upornost i užitak u radu su oduvijek bili veliki motivatori. Važno mi je biti bolja danas nego jučer, pa mi je to glavni pokretač u životu – kaže Ana.

Kolekcije namijenjene svim ženama

– U svakoj kolekciji radim “ziher” najčešće crne modele, ali si ponekad dopustim i eksperimente, pa na haljine npr. ubacim uzorak s mrtvačkim glavama. Naime, moje su kolekcije namijenjene ženi koja nije rock zvijezda nego mama, učiteljica, djelatnica, novinarka, odvjetnica, administratorica, ekologinja, kuharica itd… Ona voli životnje, prirodu, jesti i uživati u životu. Cilj nam je da se u našoj odjeći osjeća ugodno i da je ne sputava. Da odjeća radi za nju, pošto u njoj najčešće provodi cijeli dan – istakla je i dodala kako joj je izuzetno važno kontinuirano istraživanje u kreativnom radu.

Posao koji ne stvara ništa osim novca, slab je posao.

Inače, Ana Kraš Design godišnje proizvede i do 15 tisuća modnih komada koje možete kupiti u Kukuljevićevoj 7 u Varaždinu. AK odjeća dostupna je i u 20-ak butika u Hrvatskoj te na www.anakras.hr. Komadi s održane revije iz kolekcije Zima 2021/2022 bit će dostupni u slobodnoj prodaji krajem rujna ove godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest